Campania Folkistii doneaza sange - Cluj Folk Fest 2023 se desfasoara in intervalul 22-25 august 2023.

Nevoia de sange ramane crescuta chiar si in perioada concediilor!

Cluj Folk Fest sustine apelul initiat de Centrul de Transfuzii Cluj-Napoca de a dona sange in aceasta perioada de concedii, cand rezervele sunt foarte limitate, iar numarul de donari zilnice este foarte scazut. Toti cei care pot sa contribuie la rezerva de sange sunt invitati ca in intervalul 22-25 august sa viziteze Centrul de Transfuzii din Cluj-Napoca, strada Nicolae Balcescu nr. 18 intre orele 07:30 - 13:30.

Donatorii primesc:

Cluj Folk Fest 2023 va avea loc in 8 si 9 septembrie la Camping Colina, Cluj-Napoca. Pe parcursul celor doua zile de festival, vor concerta: Florin Chilian, Dinu Olarasu, Semnal M (acustic), Sunt un frate tanar, Cristian Buica, Zoltan Butuc, Daniel Fat, Adrian Sarmasan, Teodora Iacob & The White Notes, Ana-Maria Ivan.

Cei ce doneaza in intervalul 22-25 august si doresc sa beneficieze de abonamente gratuite sau la pret redus pentru Cluj Folk Fest 2023 sunt rugati sa completeze formularul de inscriere (click aici), iar echipa Cluj Folk Fest ii va contacta pentru a le trimite invitatia sau codul de reducere.

Va multumim ca alegeti sa fiti solidari si in aceasta perioada de vacanta si concedii!

Vă așteptăm vineri, 21 iulie 2023, între orele 8:00-15:00 la Stadionul Cluj Arena din Cluj-Napoca, Aleea Stadionului nr. 2, împreună cu cei de la Digi24 să vă alăturați campaniei "Avem același sânge"!

Pe lângă beneficiile materiale de care beneficiază fiecare donator se adaugă și satisfacția de a face un bine celor mai greu încercați.

Beneficiile donatorului:

Hai și tu să oferi șansa la viață!

Ne-am pregatit cu 10 paturi de donare.

Ne vedem la Stadion!

La mulți ani cu ocazia zilei internaționale a donatorului de sânge! La propriu!

Această urare nu este una formală sau pur ceremonioasă. Pentru ca orice act de donare reprezintă șansa unui pacient la viață. Șansa de a trăi mulți ani datorită unui gest pe cât de mic, pe atât de însemnat.

Eroii nu poartă întotdeauna pelerină. Erou putem fi oricare dintre noi atunci când alegem să donăm sânge. Să salvăm vieți. Să oferim încredere și speranță semenilor noștri.

Felicităm pe această cale toți donatorii care săvârșesc periodic acest gest neprețuit. Ne înclinăm în fața dumneavoastră.

Profităm de oportunitate și încurajăm noi prieteni să ne treacă pragul pentru a oferi o șansă la viață celor aflați la nevoie.

Actul de donare este sigur, nedureros și extrem de valoros, stocurile fiind mereu extrem de reduse.

Vă așteptăm alături de noi pe 14 iunie între orele 07:30 și 17:30!

Puteți să vă programați la donare folosind aplicațiile BlooDoChallenge sau Donorium!

Campanie de donare de sânge organizată de Institutul Național de Hematologie Transfuzională și de Centrul de Transfuzie Cluj, cu susținerea Consiliului Județean Cluj, a Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și a proiectului Donează sânge, fii erou! și cu ajutorul sponsorilor noștri - Mega Image, Lemnul Verde și Profi

CARAVANA BLOOD NETWORK, ajunge sâmbătă și duminică (14-15.05.2022) la Cluj.

Caravana mobilă organizată de   UNTOLD,  KAUFLAND   ROMÂNIA   și  CENTRUL REGIONAL DE TRANSFUZIE SANGUINĂ CLUJ va fi amplasată pe B-dul Eroilor , Monumentul Memorandiștilor (la Clopot),  în intervalul orar: 08:00-14:00. Toți cei care vor să contribuie la rezerva de sânge  nu au  nevoie  de programare, au nevoie doar de cartea de identitate în original.

Donatorilor li se acordă:

 

Vă mulțumim,

CONDUCEREA CRTS CLUJ

Fiecare strop de sânge contează pentru viețile semenilor noștri internați în Spitale!

Pandemia de COVID-19 a condus la o scădere de 20% a numărului de donatori față de anul 2019, perioadă în care acoperirea necesarului de transfuzii sangvine a fost una deficitară. Ne dorim să schimbăm statisticile și să fim mai uniți ca niciodată - făcând astfel un munte de bine României și tuturor celor care au mare nevoie de sânge.

𝗩𝗮̆ 𝗶𝗻𝘃𝗶𝘁𝗮̆𝗺 𝘀𝗮̆ 𝗳𝗶𝘁̗𝗶 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗲 𝗮 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗲𝗶 𝗰𝗮𝗺𝗽𝗮𝗻𝗶𝗶 𝗶̂𝗻 𝗱𝗮𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝟮𝟵 𝗶𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟮 (𝘀𝗮̂𝗺𝗯𝗮̆𝘁𝗮̆).
𝗨𝗻𝗱𝗲? 𝗜̂𝗻 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗰𝗲𝗻𝘁𝗿𝗲𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗳𝘂𝘇𝗶𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗿𝗲𝘀̗𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁̗𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁̗. 𝗔𝗰𝗲𝘀𝘁𝗲𝗮 𝘃𝗼𝗿 𝗳𝗶 𝗱𝗲𝘀𝗰𝗵𝗶𝘀𝗲 𝗶̂𝗻 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘃𝗮𝗹𝘂𝗹 𝟬𝟴:𝟬𝟬-𝟭𝟮:𝟬𝟬.

Și pentru a ne asigura că vestea ajunge în toată țara - BlooDoChallenge este alături de noi. Aplicația lor digitalizează carnetul donatorului, oferă opțiunea de programare online și vă ține la curent cu campaniile de donare din toată țara. Din inimă, pentru România se găsește și în aplicația lor, disponibilă pe: https://bloodochallenge.com.

📲 Android: https://bit.ly/3oE1K4P

📲iOS: https://apple.co/3agINwE

Din inimă, pentru România - #TNLdonează

👉Dacă vă încadrați în criteriile de donare de sânge, vă invităm să oferiți ajutor acestor persoane.🙏

❤Vă invităm să fiți parte a campanie naționale de donare de sânge organizată de Tineretul Național Liberal (TNL) în această SÂMBĂTĂ (29.01.2022), Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj fiind deschis între orele 8:00 și 12:00!

👉 https://www.facebook.com/100064777685838/posts/299069395595648/

Vă așteptăm la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Cluj-Napoca, pe Strada Nicolae Bălcescu, nr. 18, de luni până vineri între orele 7.30 - 13.30 (11-11.30 pauza de dezinfectare a suprafetelor).

Programari:

Vă mulțumim!

Echipa Doneaza sange, fii erou! organizeaza in perioada 12-23 aprilie 2021 o campanie de donare de sange la Centrele de Transfuzie Sanguina din tara. Dorim sa incercam sa convingem cat mai multi donatori sa ni se alature, deoarece e foarte mare nevoie de sange la nivel national.

Va asteptam in cele 2 saptamani de campanie la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Cluj-Napoca, str. Nicolae Balcescu nr. 18, de luni pana vineri in intervalul orar 07:30-11:00 si 11:30-13:30 (pe perioada pauzei vor fi dezinfectate suprafetele comune). Nu este nevoie de programare!

Principalele criterii pe care trebuie sa le indepliniti pentru a putea dona sange:

Fiecare donator va obtine bonuri de masa in valoare totala de 65 lei, o adeverinta pentru o zi libera de la locul de munca sau de la universitate si o reducere de 50% pentru un abonament la mijloacele de transport in comun pe timp de o luna.

De asemenea, echipa noastra va va intampina cu multe bunatati si premii, iar pentru a va bucura de intreaga experienta de donare, va invitam sa instalati aplicatia BlooDoChallenge (disponibila pe App Store si pe Google Play) pentru a beneficia de multe oferte speciale din partea partenerilor nostri.

Impreuna suntem eroi!

Echipa Doneaza sange, fii erou! " OSM Cluj

www.doneazasangefiierou.ro

KMG International lanseaza o campanie de sustinere a donarii de sange la nivel national, efectuate in perioada 10 august - 10 octombrie, in parteneriat cu Institutul National de Hematologie Transfuzionala si Fundatia pentru SMURD. Prin divizia sa de retail, Rompetrol Downstream, Grupul va acorda donatorilor, in mod gratuit, produse din reteaua de distributie carburanti Rompetrol hei.

"Pandemia ne impune distantare fizica, dar ramanem impreuna solidari si responsabili. Grupul KMG International sustine cadrele medicale si autoritatile pentru gestionarea crizei de sanatate actuale, iar prin aceasta campanie lansam un indemn de implicare la nivel individual, pornind de la angajatii nostri catre toti membrii comunitatii, pentru a merge si dona sange intr-o perioada in care nevoia este acuta. Campania prin care oferim produse hei este modul simbolic prin care noi Rompetrol multumim donatorilor pentru gestul lor de mare noblete si responsabilitate." Alexey Golovin, Chief Officer Departament Juridic si Afaceri Corporative.

"Sangele face diferenta dintre viata si moarte, este un tesut viu care nu poate fi inlocuit si un numar din ce in ce mai mare de bolnavi au nevoie de transfuzie de sange. De cele mai multe ori sangele donat salveaza viata pacientilor din spitale. In contextul pandemiei cu corona virus, este nevoie si de plasma convalescenta Covid - 19 bogata in anticorpi si prelevata de la persoanele vindecate de Covid 19 pentru pacientii din spitalele de boli infectioase aflati in stare critica. Din pacate numarul donatorilor de sange de la debutul pandemiei a scazut cu 40 - 50% fata de perioada similara a anului trecut, desi cererea spitalelor este din ce in ce mai mare - Dr. Doina Gosa “ Directorul Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

O singura unitate de sange donat poate salva pana la 3 vieti. Cu toate acestea, in Romania, statistic, sunt 1,8% donatori, in timp ce Danemarca are cel mai mare numar de donatori voluntari - 10% din populatie (conform unui raport al Centrului Regional de Dezvoltare pentru Siguranta Sangelui).

"Donarea de sange este un gest de responsabilitate sociala manifestat la nivel individual. Printr-un gest simplu, la indemana majoritatii cetatenilor, fiecare donator ofera o sansa la viata acelora pentru care disponibilitatea sangelui compatibil face diferenta dintre viata si moarte. Niciun nou demers care sprijina si promoveaza acest comportament de donare consecventa de sange in populatie nu este prea mult, motiv pentru care sper ca aceasta campania lansata de Rompetrol sa aduca un suflu nou in lupta pentru viata, care in multe momente se castiga picatura cu picatura.“ Dr. Raed Arafat, presedinte al Fundatiei pentru SMURD.

Campania se desfasoara in toate cele 41 de centre de transfuzii din Romania, iar donatorul va primi in momentul donarii un voucher pe baza caruia poate primi in mod gratuit, in perioada 10 august - 15 octombrie, din orice statie de distributie carburanti Rompetrol hei un suc proaspat de morcov cu mar si ghimbir si o tartina cu ciuperci, bacon si chives sau tartina cu crema de branza si piersici. Voucherul nu este transmisibil si este valabil impreuna cu carnetul de donator sau adeverinta care atesta donarea.

Regulamentul campaniei este disponibil la acest link, iar lista centrelor de transfuzie sanguina din tara poate fi consultata aici: http://doneazasange.ro/unde-pot-dona-sange/ (in campanie sunt incluse doar centrele de transfuzie, nu si punctele de recoltare), iar conditiile si recomandarile pentru donatori sunt disponibile aici: http://www.ctsbucuresti.ro/conditii_admisibilitate.html.

KMG International a mai sustinut prin diferite proiecte activitatea unor centre de transfuzii - in 2017 a donat Institutului National de Transfuzie Sanguina doua frigidere pentru plasma care indeplinesc normele in vigoare si standardele europene impuse, cat si mobilier tehnico-medical pentru laboratoare, iar in 2018 a dotat Centrul Regional de Transfuzie Constanta cu echipamente noi care au crescut capacitatea tehnica a unitatii medicale: un agitator de trombocite si un hemomixer, echipamente obligatorii pentru orice centru de transfuzie.

(Articol preluat: www.rompetrol.ro/companie/presa/articol/doneaza-sange-salveaza-o-viata-si-rompetrol-te-premiaza-id-305-cmsid-108

INTRA‚ IN BLOOD NETWORK SI DONEAZA‚ SANGE ACUM! IMPREUNA‚ PUTEM FACE MULT BINE IN JURUL NOSTRU, IMPREUNA‚ PUTEM SALVA VIETI.

Misiunea UNTOLD de a sustine si incuraja donarea de sange continua. Traditia Blood Network trebuie pastrata - Romania are nevoie de sange in aceasta perioada mai mult decat oricand. Traim vremuri fara precedent, iar acest lucru ne-a facut sa reflectam mai mult asupra vietii si sa vedem binele pe care putem sa il facem in jurul nostru.

Siguranta ta si a oamenilor care vin sa doneze este prioritatea noastra in aceasta perioada.

Astfel, in 2020, caravana Blood Network se va desfasura in incinta a 10 centre de transfuzii, deschise in anumite weekenduri, iar donarea se va face doar cu programare telefonica.

Acestora li se alatura toate centrele de transfuzii din tara, unde poti dona in perioada 8 august - 13 septembrie, de marti pana vineri.

INTRA‚ IN BLOOD NETWORK SI PRIMESTI VOUCHER VALORIC SAU BILET DE O ZI LA UNTOLD 2021

Daca donezi sange la centrele de transfuzii din intreaga tara, in perioada 8 august - 13 septembrie, si intri in reteaua "Si Eu Donez", primesti un voucher valoric de 10 euro pentru a achizitiona un abonament la UNTOLD 2021.

Dupa ce donezi, completeaza formularul de mai jos si ataseaza o poza cu adeverinta de donator. Vei primi, apoi, un cod pe adresa de mail, cu care vei putea cumpara abonamentul UNTOLD 2021 la pret special. In plus, donatorii din cadrul caravanei vor primi din partea Kaufland Romania cate un voucher de cumparaturi de 100 de lei, valabil in orice magazin din tara.

FORMULAR

Daca donezi in cadrul caravanei Blood Network in orasele in care vom fi prezenti si te inscrii in baza de date "Si Eu Donez" (reteaua.sieudonez.ro), primesti un bilet pentru prima zi de UNTOLD 2021.

Donarea de sange in cadrul caravanei Blood Network se face doar prin programare telefonica la 0730.073.940, in intervalul 10:00 - 16:00, de luni pana vineri.

Caravana Blood Network ajunge si in orasul tau:

Intre 6 si 7 august, programeaza-te pentru donare sange la Centrul de transfuzii Cluj Napoca din zilele de 8 si 9 august.
Intre 11-14 august, programeaza-te pentru donare sange la Centrul de transfuzii Bucuresti din zilele de 15 si 16 august.
Intre 18-21 august, programeaza-te pentru donare sange la Centrul de transfuzii Timisoara si Craiova din zilele de 22 si 23 august.
Intre 25-28 august, programeaza-te pentru donare sange la Centrul de transfuzii Oradea si Targu Mures din zilele de 29 si 30 august.
Intre 1- 4 septembrie, programeaza-te pentru donare sange la Centrul de transfuzii Brasov si Ploiesti din zilele de 5 si 6 septembrie.
Intre 8 -11 septembrie, programeaza-te pentru donare sange la Centrul de transfuzii Sibiu, Iasi si Bucuresti din zilele de 12 si 13 septembrie.

Campania BLOOD NETWORK este realizata cu sprijinul Kaufland Romania, partener oficial al UNTOLD 2021, in parteneriat cu platforma "Si Eu Donez" si cu ajutorul Institutului National De Transfuzii Sanguine.

Campania se desfasoara in perioada 8 august - 13 septembrie 2020.

(Articol preluat: untold.com/blood-network)

JCI Cluj, impreuna cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Cluj, va invita pe perioada 18-20 Aprilie sa luati parte la proiectul "SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE!".

Este o campanie de donare de sange si totodata de constientizare a nevoii de sange din unitatile medicale, nevoie care poate fi acoperita prin efortul nostru, al tuturor. Campania se va desfasura in zilele de 18-20 Aprilie intre orele 08.00 -13.00 la sediul Centrului Regional de Transfuzie Sanguina Cluj, situat pe strada Nicolae Balcescu, nr. 18, Cluj Napoca.

Stiati ca, donand 450-500 ml de sange, puteti salva pana la 3 vieti omenesti? Cantitatea de sange donat se reface ca volum intr-un interval de timp de pana la 4 saptamani. Donand sange, puteti fi eroul necunoscut al unui om aflat la nevoie, pe patul de spital.

Pe langa bucuria de a ajuta, de a salva vieti, exista si alte beneficii personale ale actiunii de donare de sange. Pentru o viata sanatoasa chiar se recomanda sa donam sange periodic. Studiile medicilor au aratat ca:

Criterii pentru donatorii de sange:

Daca v-ati decis sa donati sange, va asteptam in zilele de 18-20 Aprilie, intre orele 08.00 - 13.00, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina din Cluj, strada Nicolae Balcescu, nr. 18, Cluj Napoca, avand asupra dumneavoastra un act de identitate (buletin, carte identitate, document provizoriu de identitate, permis de conducere, pasaport), in original si in termenul de valabilitate.

(Articol preluat: JCI Cluj Facebook)

Aglomeratie mare luni dimineata la Centrul de Transfuzie Sanguina din Cluj. Doua universitati din oras si-au mobilizat studentii sa mearga sa doneze sange.

In doar trei ore peste 100 de tineri au venit sa faca un gest umanitar, numar aproape triplu fata de o zi obisnuita. Donatorii au fost rasplatiti cu dulciuri si bilete la petreceri.

Zeci de studenti de la Universitatea Babes Bolyai s-au pus la coada inca de la primele ore ale diminetii pentru a dona sange. Lor li s-au alaturat si colegii de la Universitatea de Medicina si Farmacie.

Cele mai mari emotii le-au avut tinerii care au donat pentru prima data.

Student:"Am venit sa ajut o persoane care va fi operata si am zis ca pentru o cauza nobila se poate face"

Laura Irimies, purtator de cuvant UBB Cluj:"Am mobilizat undeva la 150 de studenti de la Facultatea de Stiinte Politice, care timp de o saptamana au distribuit pliante. Avem undeva la 6000 de pliante legate de fenomenul donarii si de aceasta campanie distribuite in cursul saptamanii trecute"

Statisticile spun ca doar 3% dintre romani au donat cel putin o data sange, cifre care ne plaseaza printre ultimele locuri in randul tarilor europene, media fiind de aproximativ zece ori mai mare.

La Cluj, pentru a putea acoperi necesarul de sange din spitale, zilnic la Centrul Regional de Transfuzie ar trebui sa vina 80 de donatori, dar acest lucru se intampla rar.

Adriana Sima, director Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Cluj:"Am avut si zile cu 40 de donatori ceea ce ne-a obligat sa cerem ajutorul centrelor din vecinatate asa incat sa putem asigura aproximativ, dar nu in totalitate cererile de sange din spital"

Campania universitatilor din Cluj se va desfasura pe parcursul acestei saptamani, iar de miercuri va fi adus in campusuri si in cateva facultati - Centrul Mobil de Donare din Targu Mures.

(Articol preluat: stirileprotv.ro)