Echipa Donează sânge, fii erou! organizează în perioada 12-23 aprilie 2021 o campanie de donare de sânge la Centrele de Transfuzie Sanguină din țară. Dorim să încercăm să convingem cât mai mulți donatori să ni se alăture, deoarece e foarte mare nevoie de sânge la nivel național.

Vă așteptăm în cele 2 săptămâni de campanie la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca, str. Nicolae Bălcescu nr. 18, de luni până vineri în intervalul orar 07:30-11:00 și 11:30-13:30 (pe perioada pauzei vor fi dezinfectate suprafețele comune). Nu este nevoie de programare!

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge:
•vârsta: 18-60 ani;
•greutatea: femei – între 55 și 100 kg; bărbați – între 60 și 110 kg;
•pulsul: 60-100 bătăi pe minut;
•să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli
infecțioase, etc.);
•să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere)
•să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3
luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile;
•să nu fiți sub vreun tratament medicamentos (dar anticoncepționalele și suplimentele
alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate);
•să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;
•să nu fiți în perioada menstruală (sau cu câteva zile înainte sau după);
•să nu consumați alcool cu 48h înaintea donării.

Fiecare donator va obține bonuri de masă în valoare totală de 65 lei, o adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă sau de la universitate și o reducere de 50% pentru un abonament la mijloacele de transport în comun pe timp de o lună.

De asemenea, echipa noastră vă va întâmpina cu multe bunătăți și premii, iar pentru a vă bucura de întreaga experiență de donare, vă invităm să instalați aplicația BlooDoChallenge (disponibilă pe App Store și pe Google Play) pentru a beneficia de multe oferte speciale din partea partenerilor noștri.

Împreună suntem eroi!

Echipa Donează sânge, fii erou! – OSM Cluj

www.doneazasangefiierou.ro

KMG International lansează o campanie de susţinere a donării de sânge la nivel naţional, efectuate în perioada 10 august – 10 octombrie, în parteneriat cu Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională şi Fundaţia pentru SMURD. Prin divizia sa de retail, Rompetrol Downstream, Grupul va acorda donatorilor, în mod gratuit, produse din reţeaua de distribuţie carburanţi Rompetrol hei.

“Pandemia ne impune distanţare fizică, dar rămânem împreună solidari şi responsabili. Grupul KMG International susţine cadrele medicale şi autorităţile pentru gestionarea crizei de sănătate actuale, iar prin această campanie lansăm un îndemn de implicare la nivel individual, pornind de la angajaţii noştri către toţi membrii comunităţii, pentru a merge şi dona sânge într-o perioadă în care nevoia este acută. Campania prin care oferim produse hei este modul simbolic prin care noi Rompetrol mulţumim donatorilor pentru gestul lor de mare nobleţe şi responsabilitate.”– Alexey Golovin, Chief Officer Departament Juridic şi Afaceri Corporative.

“Sângele face diferenţa dintre viaţă şi moarte, este un ţesut viu care nu poate fi înlocuit si un număr din ce în ce mai mare de bolnavi au nevoie de transfuzie de sânge. De cele mai multe ori sângele donat salvează viaţa pacienţilor din spitale. În contextul pandemiei cu corona virus, este nevoie şi de plasmă convalescentă Covid - 19 bogată în anticorpi şi prelevată de la persoanele vindecate de Covid 19 pentru pacienţii din spitalele de boli infecţioase aflaţi în stare critică. Din păcate numărul donatorilor de sânge de la debutul pandemiei a scazut cu 40 - 50% faţă de perioada similară a anului trecut, deşi cererea spitalelor este din ce în ce mai mare” - Dr. Doina Goşa – Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti.

O singură unitate de sânge donat poate salva până la 3 vieţi. Cu toate acestea, în România, statistic, sunt 1,8% donatori, în timp ce Danemarca are cel mai mare număr de donatori voluntari – 10% din populaţie (conform unui raport al Centrului Regional de Dezvoltare pentru Siguranţa Sângelui).

“Donarea de sânge este un gest de responsabilitate socială manifestat la nivel individual. Printr-un gest simplu, la îndemâna majorităţii cetăţenilor, fiecare donator oferă o şansă la viaţă acelora pentru care disponibilitatea sângelui compatibil face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Niciun nou demers care sprijină şi promovează acest comportament de donare consecventă de sânge în populaţie nu este prea mult, motiv pentru care sper ca această campania lansată de Rompetrol să aducă un suflu nou în lupta pentru viaţă, care în multe momente se câştigă picătură cu picătură.” – Dr. Raed Arafat, preşedinte al Fundaţiei pentru SMURD.

Campania se desfăşoară în toate cele 41 de centre de transfuzii din România, iar donatorul va primi în momentul donării un voucher pe bază căruia poate primi în mod gratuit, în perioada 10 august - 15 octombrie, din orice staţie de distribuţie carburanţi Rompetrol hei un suc proaspăt de morcov cu măr şi ghimbir şi o tartină cu ciuperci, bacon şi chives sau tartină cu cremă de branză şi piersici. Voucherul nu este transmisibil şi este valabil împreună cu carnetul de donator sau adeverinţă care atestă donarea.

Regulamentul campaniei este disponibil la acest link, iar lista centrelor de transfuzie sanguină din ţară poate fi consultată aici: http://doneazasange.ro/unde-pot-dona-sange/ (în campanie sunt incluse doar centrele de transfuzie, nu şi punctele de recoltare), iar condiţiile şi recomandările pentru donatori sunt disponibile aici: http://www.ctsbucuresti.ro/conditii_admisibilitate.html.

KMG International a mai susţinut prin diferite proiecte activitatea unor centre de transfuzii – în 2017 a donat Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină două frigidere pentru plasmă care îndeplinesc normele în vigoare si standardele europene impuse, cât şi mobilier tehnico-medical pentru laboratoare, iar în 2018 a dotat Centrul Regional de Transfuzie Constanţa cu echipamente noi care au crescut capacitatea tehnică a unităţii medicale: un agitator de trombocite şi un hemomixer, echipamente obligatorii pentru orice centru de transfuzie.

(Articol preluat: www.rompetrol.ro/companie/presa/articol/doneaza-sange-salveaza-o-viata-si-rompetrol-te-premiaza-id-305-cmsid-108

INTRĂ ÎN BLOOD NETWORK ȘI DONEAZĂ SÂNGE ACUM! ÎMPREUNĂ PUTEM FACE MULT BINE ÎN JURUL NOSTRU, ÎMPREUNĂ PUTEM SALVA VIEȚI.

Misiunea UNTOLD de a susține și încuraja donarea de sânge continuă. Tradiția Blood Network trebuie păstrată - România are nevoie de sânge în această perioadă mai mult decât oricând. Trăim vremuri fără precedent, iar acest lucru ne-a făcut să reflectăm mai mult asupra vieții și să vedem binele pe care putem să îl facem în jurul nostru.

Siguranța ta și a oamenilor care vin să doneze este prioritatea noastră în această perioadă.

Astfel, în 2020, caravana Blood Network se va desfășura în incinta a 10 centre de transfuzii, deschise în anumite weekenduri, iar donarea se va face doar cu programare telefonică.

Acestora li se alătură toate centrele de transfuzii din țară, unde poți dona în perioada 8 august – 13 septembrie, de marti până vineri.

INTRĂ ÎN BLOOD NETWORK ȘI PRIMEȘTI VOUCHER VALORIC SAU BILET DE O ZI LA UNTOLD 2021

Dacă donezi sânge la centrele de transfuzii din întreaga țară, în perioada 8 august – 13 septembrie, și intri în rețeaua „Și Eu Donez”, primești un voucher valoric de 10 euro pentru a achiziționa un abonament la UNTOLD 2021.

După ce donezi, completează formularul de mai jos și atașează o poză cu adeverința de donator. Vei primi, apoi, un cod pe adresa de mail, cu care vei putea cumpăra abonamentul UNTOLD 2021 la preț special. În plus, donatorii din cadrul caravanei vor primi din partea Kaufland România câte un voucher de cumpărături de 100 de lei, valabil în orice magazin din țară.

FORMULAR

Dacă donezi în cadrul caravanei Blood Network în orașele în care vom fi prezenți și te înscrii în baza de date “Și Eu Donez” (reteaua.sieudonez.ro), primești un bilet pentru prima zi de UNTOLD 2021.

Donarea de sânge în cadrul caravanei Blood Network se face doar prin programare telefonică la 0730.073.940, în intervalul 10:00 – 16:00, de luni până vineri.

Caravana Blood Network ajunge și în orașul tău:

Campania BLOOD NETWORK este realizată cu sprijinul Kaufland România, partener oficial al UNTOLD 2021, în parteneriat cu platforma “Și Eu Donez” și cu ajutorul Institutului Național De Transfuzii Sanguine.

Campania se desfășoară în perioada 8 august - 13 septembrie 2020.

(Articol preluat: untold.com/blood-network)

JCI Cluj, împreună cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, vă invită pe perioada 18-20 Aprilie să luați parte la proiectul “SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE!”.

Este o campanie de donare de sânge și totodată de conștientizare a nevoii de sânge din unitățile medicale, nevoie care poate fi acoperită prin efortul nostru, al tuturor. Campania se va desfășura în zilele de 18-20 Aprilie intre orele 08.00 -13.00 la sediul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, situat pe strada Nicolae Balcescu, nr. 18, Cluj Napoca.

Stiați că, donând 450–500 ml de sânge, puteți salva până la 3 vieți omenești? Cantitatea de sânge donat se reface ca volum într-un interval de timp de până la 4 săptămâni. Donând sânge, puteți fi eroul necunoscut al unui om aflat la nevoie, pe patul de spital.

Pe lângă bucuria de a ajuta, de a salva vieți, există și alte beneficii personale ale acțiunii de donare de sânge. Pentru o viață sănătoasă chiar se recomandă să donăm sânge periodic. Studiile medicilor au arătat că:

• donatorii își reduc semnificativ riscul de boli cardiovasculare, riscul de a se îmbolnăvi de cancer și riscul de a paraliza
• când donați, vă ajutați organismul să-și împrospăteze sângele și să-și crească imunitatea.
În plus, pentru a putea dona sânge, vi se efectuează un mini-set de analize gratuit, inclusiv se măsoară tensiunea, ritmul cardiac, temperatura corpului și nivelul de hemoglobina din sânge.

Criterii pentru donatorii de sânge:

• Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit și/sau nu sufera în prezent de hepatită virală, TBC, sifilis, infecție cu HIV, malaria, bruceloza, ulcer, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, afecțiuni neurologice, neoplazii
• Persoanele având vârsta de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice
• Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
• În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide

Dacă v-ați decis să donați sânge, vă așteptăm în zilele de 18-20 Aprilie, între orele 08.00 – 13.00, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina din Cluj, strada Nicolae Balcescu, nr. 18, Cluj Napoca, având asupra dumneavoastră un act de identitate (buletin, carte identitate, document provizoriu de identitate, permis de conducere, pașaport), în original și în termenul de valabilitate.

 (Articol preluat: JCI Cluj Facebook)

Aglomerație mare luni dimineață la Centrul de Transfuzie Sanguină din Cluj. Două universități din oraș și-au mobilizat studenții să meargă să doneze sânge.

În doar trei ore peste 100 de tineri au venit să facă un gest umanitar, număr aproape triplu față de o zi obișnuită. Donatorii au fost răsplătiți cu dulciuri și bilete la petreceri.

Zeci de studenți de la Universitatea Babeș Bolyai s-au pus la coadă încă de la primele ore ale dimineții pentru a dona sânge. Lor li s-au alăturat și colegii de la Universitatea de Medicină și Farmacie.

Cele mai mari emoții le-au avut tinerii care au donat pentru prima dată.

Student:
 “Am venit să ajut o persoane care va fi operată și am zis că pentru o cauza nobilă se poate face”

Laura Irimieș, purtător de cuvânt UBB Cluj:
 “Am mobilizat undeva la 150 de studenți de la Facultatea de Științe Politice, care timp de o săptămână au distribuit pliante. Avem undeva la 6000 de pliante legate de fenomenul donării și de această campanie distribuite în cursul săptămânii trecute”

Statisticile spun că doar 3% dintre români au donat cel puțin o dată sânge, cifre care ne plasează printre ultimele locuri în rândul țărilor europene, media fiind de aproximativ zece ori mai mare.

La Cluj, pentru a putea acoperi necesarul de sânge din spitale, zilnic la Centrul Regional de Transfuzie ar trebui să vină 80 de donatori, dar acest lucru se întâmplă rar.

Adriana Sima, director Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj: “Am avut și zile cu 40 de donatori ceea ce ne-a obligat să cerem ajutorul centrelor din vecinătate așa încât să putem asigura aproximativ, dar nu în totalitate cererile de sânge din spital”

Campania universităților din Cluj se va desfășura pe parcursul acestei săptămâni, iar de miercuri va fi adus în campusuri și în câteva facultăți - Centrul Mobil de Donare din Târgu Mureș.

(Articol preluat: stirileprotv.ro)

În perioada 20-24 Noiembrie 2017, proiectul „Donează sânge! Fii erou!” organizează o nouă campanie de donare de sânge. Aceasta va fi o campanie națională de donare de sânge, una dintre cele mai ample organizate până acum în România și se va desfășura simultan în 10 centre universitare din țară: Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Târgu-Mureș, Timișoara și Sibiu.

În ceea ce privește organizarea evenimentului din Cluj-Napoca, la realizarea lui au contribuit aproximativ 80 de voluntari activi ai proiectului, studenți ai Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”Cluj-Napoca. Aceștia participă la organizarea campaniilor de donare de sânge, la informarea și educarea populației generale clujene. Creșterea procentajului actual scăzut de donator (2-3 % la nivelul țării noastre comparativ cu 20-30% în țările europene și chiar 50-60% în țările nordice) și facilitarea accesului acestora la actul donării sunt doar câteva dintre obiectivele voluntarilor.

Cu ocazia acestei campanii dorim să reamintim populației de existența platformei cu aplicația disponibilă în Google Play, „donez450” (www.donez450.ro), prin care dorim să facilităm comunicarea dintre Centrul Regional de Transfuzie Sanguină și donatorii de sânge, utilizatori ai aplicației. Platforma a fost dezvoltată de către compania IT – Life is Hard – Work Soft în parteneriat cu proiectul „Donează sânge! Fii erou!” din cadrul Organizației Studenților Mediciniști din Cluj și LIONS Genesis.

Astfel, facem un apel către clujeni, și anume că donatul de sânge trebuie să fie făcut constant pentru a asigura o sursă continuă de sânge. Pe lângă acțiunile de educare și informare a populației, în primăvara anului acesta s-au efectuat activități de renovare și reutilare a Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Cluj cu aparatură medicală, acțiuni realizate de către LIONS Genesis și organizația Beard Brothers.

Pe parcursul pregătirii campaniei, voluntarii au contribuit la informarea și conștientizarea populației clujene asupra importanței și beneficiilor actului donării de sânge prin intermediul comunității online și al prezentărilor ținute în cadrul facultăților clujene.

Succesul campaniilor de donare de sânge de care s-a bucurat proiectul „Donează sânge! Fii erou!” se datorează în egală măsură voluntarilor dedicați care se implică în organizarea campaniilor din proiect, donatorilor care răspund mereu apelului nostru și conștientizează nevoia de sânge cu care se confruntă clinicile medicale clujene, dar și a partenerilor noștri și sponsorilor care ne sunt mereu aproape și ne sprijină în realizarea scopurilor propuse.

Cu ajutorul dumneavoastră putem crește procentajul de donatori din populație la un nivel european și putem atinge numărul de 1000 de donatori în 5 zile de campanie, acoperind pentru o scurtă perioadă de timp necesarul de sânge cu care ne confruntăm.

Ce condiţii trebuie să îndeplineşti ca să poţi dona sânge?

Oricine poate dona sânge, dar pentru că ne preocupă sănătatea ta atât după actul de donare, cât şi a primitorului, trebuie să îndeplinesti anumite condiţii:

Facilităţile donatorului de sânge:

În plus:
– nu există substitut pentru sângele uman;
– sângele donat are o durată de viață limitată (de aceea este important să donezi constant);
– se recoltează 450 de ml de sânge, dintre care o unitate de sânge recoltată de la un donator (420 ml) poate salva 3 vieți, iar restul (30 ml) se folosește pentru analize;
– cineva are nevoie de sânge o dată la 3 secunde;
– doar 2% din populația României donează sânge, deși este estimat că aproximativ 60% din populația țării va avea nevoie, la un moment dat, de minim o transfuzie de sânge;
– nu te costă nimic;
– scade riscul de a dezvolta anumite forme de cancer;
– scade riscul de producere a infarctului miocardic acut;
– este un act umanitar.

În acest sens, lansăm o invitație către toți clujenii capabili să doneze pentru a ni se alătura în perioada 20-24 Noiembrie la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca de pe strada Nicolae Bălcescu nr.18 (la colț cu str.Paris) între orele 7:30 și 13:00, unde donatorii vor fi întâmpinați de voluntarii proiectului pe perioada campaniei cu o mulțime de premii, tombole mâncare, sucuri, cafea, ceai, înghețată și multe alte surprize.

Vă mulțumim și vă aşteptăm cu drag să ne susțineți încă o dată în număr cât mai mare pentru a ne atinge obiectivul principal – salvarea de vieți omenești!

(Articol preluat: Cluj.com)

UNTOLD continuă și în acest an una dintre cele mai premiate campanii de CSR din România și din Europa, BLOOD NETWORK. Împreună cu platforma tehnologică de donare de sânge „Și Eu Donez”, organizatorii UNTOLD și NEVERSEA lansează astăzi campania de donare de sânge care a mobilizat mii de tineri din România și care a demarat în 2016 prima Rețea a Donatorilor Benevoli de Sânge din țară. Campania se desfășoară în perioada 14 iunie-10 iulie.

DONEAZĂ LA CARAVANA ȘI PRIMEȘTI BILET GRATUIT LA UNTOLD SAU NEVERSEA!
Și în acest an, festivalierii vor putea dona și la caravanele mobile, de aceasta dată, din patru orașe ale țării: Cluj-Napoca, București, Timișoara și Constanța. Toți cei care vor dona la caravanele mobile între orele 8.00-12.00 vor primi un bilet gratuit la UNTOLD sau NEVERSEA.
• CLUJ-NAPOCA: 17, 18 IUNIE, BULEVARDUL EROILOR
• BUCUREȘTI: 24,25 IUNIE, PARCUL HERĂSTRĂU, INTRAREA CHARLES DE GAULLE
• TIMIȘOARA: 1,2 IULIE, IULIUS MALL
• CONSTANȚA: 1,2 IULIE, PARCUL TĂBĂCĂRIEI

În acest an, mecanismul este următorul: cine donează sânge la caravana mobilă și se înscrie în baza de date Și Eu Donez (reteaua.sieudonez.ro) primește un bilet gratuit la UNTOLD sau la NEVERSEA.

Toți cei care donează sânge la centrele de transfuzii din întreaga țară și intră în rețeaua „Și Eu Donez”, vor primi reducere la abonamente pentru festivalurile UNTOLD sau NEVERSEA. Festivalierii care donează la unul dintre Centrele de Transfuzii din țară trebuie să acceseze link-ul http://untold.com/blood-network, unde trebuie să completeze formularul solicitat și să atașeze o poză cu adeverința de donator. Mai apoi vor primi pe adresa de mail un cod cu care vor putea achiziționa abonamentele cu reducere:

*la UNTOLD reducerea este de 15O LEI + taxe din prețul final de 550 lei + taxe al abonamentului
*la NEVERSEA reducerea este de 195 lei+ taxe din prețul final de 420 lei + taxe al abonamentului

În acest moment, rețeaua donatorilor benevoli de sânge de pe platforma Și eu donez, înseamnă 4000 de membrii, din care peste 1700 s-au înscris în perioada campaniei BLOOD NETWORK 2016.

“Alături de partenerul Kaufland și platforma „Și eu donez” continuăm tradiția și în acest an. Vom încerca din nou să îi facem conștienți pe tineri de importanța donării de sânge. Împreună, donatori și parteneri, am construit deja prima bază de donatori benevoli de sânge din România și ne dorim ca această bază de date să crească de la an la an.” – EDY CHEREJI, director de Marketing și Comunicare UNTOLD&NEVERSEA

Campania BLOOD NETWORK este realizată cu sprijinul Kaufland România, partener oficial al UNTOLD 2017, în parteneriat cu platforma Și Eu Donez, McCann Erickson România dar și cu ajutorul Institutului Național De Transfuzii Sanguine.

“Nevoia de a dona sânge în România este imensă. Noi sprijinăm proiecte care promovează donarea sângelui să devină un obicei civic pentru cât mai mulți oameni. Proiecte inovative precum Blood Network vin să susțină această idee. Sperăm să ne vedem la caravana mobilă cu cât mai mulți participanți.” – ANNA-KATHARINA SCHEIDEREITER, Responsabil CSR Kaufland România.

(Articol preluat: clujlife.com)

În perioada 8-12 mai 2017, proiectul „Donează sânge! Fii erou!” se va desfășura simultan în 10 centre universitare din țară: Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Târgu-Mureș, Timișoara și Sibiu.

Ce condiţii trebuie să îndeplineşti ca să poţi dona sânge?

Oricine poate dona sânge, dar pentru că ne preocupă sănătatea ta atât după actul de donare, cât şi a primitorului, trebuie să indeplinesti anumite condiţii:

Facilităţile donatorului de sânge:

- Primeşte 7 bonuri de masă cu care va putea face cumpărături în orice magazin care acceptă bonuri de masă.
- Următoarele analize de sânge sunt gratuite:
* Hepatită B şi C
* HIV (SIDA)
* VDRL (Sifilis)
* HTLV (Leucemie)
* Hemoglobină
* Grup (A, B, O, AB), Rh (D)
* Anticorpi antieritrocitari (pentru fetele cu Rh - )
- Primeşte o adeverinţă pentru:
* Reducere de 50% pentru transportul în comun (RATUC) pentru 1 lună
* 1 zi liberă

În plus:

- nu există substitut pentru sângele uman;
- sângele donat are o durată de viață limitată (de aceea este important să donezi constant);
- se recoltează 450 de ml de sânge, dintre care o unitate de sânge recoltată de la un donator (420 ml) poate salva 3 vieți, iar restul (30 ml) se folosește pentru analize;
- cineva are nevoie de sânge o dată la 3 secunde;
- doar 2% din populația României donează sânge, deși este estimat că aproximativ 60% din populația țării va avea nevoie, la un moment dat, de minim o transfuzie de sânge;
- nu te costă nimic;
- scade riscul de a dezvolta anumite forme de cancer;
- scade riscul de producere a infarctului miocardic acut;
- este un act umanitar

Clujenii care doresc să doneze sânge o pot face în perioada 8-12 mai, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca, de pe strada Nicolae Bălcescu nr.18 (la colț cu str.Paris) între orele 7:30 și 13:30.

(Articol preluat: ziuadecj.realitatea.net)

heart-pulse