Rompetrol-campanie-donare-sange-1024x576

"DONEAZA SANGE, SALVEAZA O VIATA!" SI ROMPETROL TE PREMIAZA

13 august 2020

Last updated on iulie 22nd, 2021 at 04:31 pm

KMG International lanseaza o campanie de sustinere a donarii de sange la nivel national, efectuate in perioada 10 august - 10 octombrie, in parteneriat cu Institutul National de Hematologie Transfuzionala si Fundatia pentru SMURD. Prin divizia sa de retail, Rompetrol Downstream, Grupul va acorda donatorilor, in mod gratuit, produse din reteaua de distributie carburanti Rompetrol hei.

"Pandemia ne impune distantare fizica, dar ramanem impreuna solidari si responsabili. Grupul KMG International sustine cadrele medicale si autoritatile pentru gestionarea crizei de sanatate actuale, iar prin aceasta campanie lansam un indemn de implicare la nivel individual, pornind de la angajatii nostri catre toti membrii comunitatii, pentru a merge si dona sange intr-o perioada in care nevoia este acuta. Campania prin care oferim produse hei este modul simbolic prin care noi Rompetrol multumim donatorilor pentru gestul lor de mare noblete si responsabilitate." Alexey Golovin, Chief Officer Departament Juridic si Afaceri Corporative.

"Sangele face diferenta dintre viata si moarte, este un tesut viu care nu poate fi inlocuit si un numar din ce in ce mai mare de bolnavi au nevoie de transfuzie de sange. De cele mai multe ori sangele donat salveaza viata pacientilor din spitale. In contextul pandemiei cu corona virus, este nevoie si de plasma convalescenta Covid - 19 bogata in anticorpi si prelevata de la persoanele vindecate de Covid 19 pentru pacientii din spitalele de boli infectioase aflati in stare critica. Din pacate numarul donatorilor de sange de la debutul pandemiei a scazut cu 40 - 50% fata de perioada similara a anului trecut, desi cererea spitalelor este din ce in ce mai mare - Dr. Doina Gosa “ Directorul Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

O singura unitate de sange donat poate salva pana la 3 vieti. Cu toate acestea, in Romania, statistic, sunt 1,8% donatori, in timp ce Danemarca are cel mai mare numar de donatori voluntari - 10% din populatie (conform unui raport al Centrului Regional de Dezvoltare pentru Siguranta Sangelui).

"Donarea de sange este un gest de responsabilitate sociala manifestat la nivel individual. Printr-un gest simplu, la indemana majoritatii cetatenilor, fiecare donator ofera o sansa la viata acelora pentru care disponibilitatea sangelui compatibil face diferenta dintre viata si moarte. Niciun nou demers care sprijina si promoveaza acest comportament de donare consecventa de sange in populatie nu este prea mult, motiv pentru care sper ca aceasta campania lansata de Rompetrol sa aduca un suflu nou in lupta pentru viata, care in multe momente se castiga picatura cu picatura.“ Dr. Raed Arafat, presedinte al Fundatiei pentru SMURD.

Campania se desfasoara in toate cele 41 de centre de transfuzii din Romania, iar donatorul va primi in momentul donarii un voucher pe baza caruia poate primi in mod gratuit, in perioada 10 august - 15 octombrie, din orice statie de distributie carburanti Rompetrol hei un suc proaspat de morcov cu mar si ghimbir si o tartina cu ciuperci, bacon si chives sau tartina cu crema de branza si piersici. Voucherul nu este transmisibil si este valabil impreuna cu carnetul de donator sau adeverinta care atesta donarea.

Regulamentul campaniei este disponibil la acest link, iar lista centrelor de transfuzie sanguina din tara poate fi consultata aici: http://doneazasange.ro/unde-pot-dona-sange/ (in campanie sunt incluse doar centrele de transfuzie, nu si punctele de recoltare), iar conditiile si recomandarile pentru donatori sunt disponibile aici: http://www.ctsbucuresti.ro/conditii_admisibilitate.html.

KMG International a mai sustinut prin diferite proiecte activitatea unor centre de transfuzii - in 2017 a donat Institutului National de Transfuzie Sanguina doua frigidere pentru plasma care indeplinesc normele in vigoare si standardele europene impuse, cat si mobilier tehnico-medical pentru laboratoare, iar in 2018 a dotat Centrul Regional de Transfuzie Constanta cu echipamente noi care au crescut capacitatea tehnica a unitatii medicale: un agitator de trombocite si un hemomixer, echipamente obligatorii pentru orice centru de transfuzie.

(Articol preluat: www.rompetrol.ro/companie/presa/articol/doneaza-sange-salveaza-o-viata-si-rompetrol-te-premiaza-id-305-cmsid-108

Alte noutati CRTS