18716427_1360013767418297_1212594650_n

Reabilitari si dotari de echipamente la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Cluj

18 mai 2017

Last updated on iulie 22nd, 2021 at 05:06 pm

Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Cluj va invita miercuri, 24 mai 2017, ora 12.00, la Conferinta de presa avand ca tema prezentarea primelor rezultate ale proiectului donez450,proiect initiat cu sprijinul Lions Genesis Cluj-Napoca, Asociatia Soft for Life si Organizatia Studentilor Medicinisti din Cluj.

Conferinta de presa se va desfasura la sediul CRTS Cluj, strada Nicolae Balcescu, in holul de primire al institutiei.

La eveniment vor participa directorul Centrului Regional de Transfuzie Sanguina Cluj, dr. Adriana Sime, presedintele Lions Genesis Cluj-Napoca, Cristina Corpodean, presedintele Asociatiei Soft for Life, Roxana Salagean, presedintele Beard Brothers, Cornel Hoza si secretarul general al Organizatiei Studentilor Medicinisti din Cluj, Alexandru Sirbu.

In cadrul conferintei de presa vor fi anuntate primele rezultate ale proiectului donez450: rezultatele campaniei de donare de sange din luna mai a.c., renovarea salilor de asteptare si de donare din cadrul centrului clujean, echipamentele achizitionate si stadiul implementarii aplicatiei donez450.

Obiectivul general al proiectului online donez450 il reprezinta facilitarea procesului de donare de sange prin intermedierea comunicarii dintre centrele de transfuzie de sange din Romania si potentialii donatori. In acest sens, aplicatia realizata de IT-istii clujeni isi propune sa sprijine eforturile autoritatilor de a imbunatati procesul de donare de sange, cantitativ si din perspectiva varfurilor de cerere cauzate de accidente.

Cristina Corpodean, despre proiectul donez450: "Platforma donez450 poate fi raspunsul la o problema strategica, nationala-lipsa de sange in toate spitalele din Romania. Am pornit la drum cu o initiativa locala, clujeana, conturata inca de anul trecut, cand clubul Lions Genesis Cluj-Napoca, impreuna cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Cluj, au pus bazele acestei colaborari. Donarea de sange este, la momentul de fata un proces sinusoidal, tributar campaniilor punctuale organizate de diferite entitati din sistemul de sanatate. Prin aplicatia donez450 ne adresam donatorilor activi din Romania, existenti si cu potential si oferim suport in procesul de donare prin notificari prin e-mail si prin sms, in functie de nevoile de sange din centrele de donare."

Despre platforma donez450, Alexandru Sirbu, OSM Cluj: "Este o initiativa unica, a carei realizare a durat circa un an, este un produs suta la suta clujean si vrem sa punem foarte bine la punct aceasta platforma la Cluj, pentru a putea da un exemplu bun de functionare si a-l lansa la nivel national."

Roxana Salagean, presedinte Asociatia Soft for Life, despre platforma donez450:"Platforma are doua componente: "comunitatea" donatorilor care isi creeaza cont in aplicatie confirmand astfel ca vor sa primeasca notificari despre necesarul de sange si partea dedicata centrelor de transfuzii care pot vedea statistici pe grupele sanguine a celor inscrisi in aplicatie si vor putea trimite apeluri la donare sau mesaje informative. Notificarile se trimit axate pe grupele de sange de care este nevoie, astfel incat un utilizator va primi notificarea doar daca aceasta se adreseaza grupei sanguine pe care si-a setat-o. Suntem foarte bucurosi ca CRTS Cluj a avut deschiderea spre aceasta initiativa de resposabilitate sociala exclusive clujena si ca am gasit in OSM Cluj si Lions Genesis Cluj-Napoca partenerii cu ajutorul carora donez450 a ajuns la un nou nivel. Impreuna cu ei s-a conturat proiectul in forma sa actuala: pe langa aplicatie, donez450 presupune campanii de informare a populatiei despre donarea de sange si, prin eforturile Lions, dotarea si renovarea CRTS Cluj astfel incat tot procesul donarii sa fie unul cat mai rapid si eficient."

Informatii suplimentare:

Platforma donez450 este o idee incubata in cadrul Life Is Hard S.A. prin acceleratorul de intraprenoriat din cadrul companiei si preluata cu generozitate de Asociatia Soft for Life.

Lions Genesis Cluj-Napoca, Beard Brothers si Organizatia Studentilor Medicinisti din Cluj s-au implicat, fiecare pe cate un palier:  al asigurarii resurselor financiare pentru demararea reabilitarilor la centrul clujean si pentru achizitia de echipamente si la cel al organizarii de campanii de donare de sange.

(Articol preluat: thewoman.ro)

Alte noutati CRTS