30656943_10155379963540848_4359835339828032746_n

SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE!

16 aprilie 2018

JCI Cluj, împreună cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, vă invită pe perioada 18-20 Aprilie să luați parte la proiectul “SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE!”.

Este o campanie de donare de sânge și totodată de conștientizare a nevoii de sânge din unitățile medicale, nevoie care poate fi acoperită prin efortul nostru, al tuturor. Campania se va desfășura în zilele de 18-20 Aprilie intre orele 08.00 -13.00 la sediul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, situat pe strada Nicolae Balcescu, nr. 18, Cluj Napoca.

Stiați că, donând 450–500 ml de sânge, puteți salva până la 3 vieți omenești? Cantitatea de sânge donat se reface ca volum într-un interval de timp de până la 4 săptămâni. Donând sânge, puteți fi eroul necunoscut al unui om aflat la nevoie, pe patul de spital.

Pe lângă bucuria de a ajuta, de a salva vieți, există și alte beneficii personale ale acțiunii de donare de sânge. Pentru o viață sănătoasă chiar se recomandă să donăm sânge periodic. Studiile medicilor au arătat că:

• donatorii își reduc semnificativ riscul de boli cardiovasculare, riscul de a se îmbolnăvi de cancer și riscul de a paraliza
• când donați, vă ajutați organismul să-și împrospăteze sângele și să-și crească imunitatea.
În plus, pentru a putea dona sânge, vi se efectuează un mini-set de analize gratuit, inclusiv se măsoară tensiunea, ritmul cardiac, temperatura corpului și nivelul de hemoglobina din sânge.

Criterii pentru donatorii de sânge:

• Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit și/sau nu sufera în prezent de hepatită virală, TBC, sifilis, infecție cu HIV, malaria, bruceloza, ulcer, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, afecțiuni neurologice, neoplazii
• Persoanele având vârsta de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice
• Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
• În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide

Dacă v-ați decis să donați sânge, vă așteptăm în zilele de 18-20 Aprilie, între orele 08.00 – 13.00, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina din Cluj, strada Nicolae Balcescu, nr. 18, Cluj Napoca, având asupra dumneavoastră un act de identitate (buletin, carte identitate, document provizoriu de identitate, permis de conducere, pașaport), în original și în termenul de valabilitate.

 (Articol preluat: JCI Cluj Facebook)

Alte noutati CRTS

heart-pulse